Les regles del futbol

El futbol és un joc d'11 jugadors i hi ha diferents tipus de futbol: el futbol sala i el futbol set. Al club Sant Feliu de Guíxols, el camp de futbol està situat a Vilartagues.
Hi ha disset normes en les regles del joc oficials. Les mateixes normes estan dissenyades per aplicar-se a tots els nivells de futbol, ​​encara que es permeten certes modificacions per a grups, com júniors, sèniors o dones. Les regles es divideixen sovint en termes amplis, la qual cosa permet la flexibilitat en la seva aplicació depenent de la naturalesa del joc. A més de les disset regles, les nombroses decisions de la International Football Association Board (IFAB), i altres directives, contribueixen a la regulació del futbol. Les regles completes i detallades poden trobar-se en el lloc web oficial de la FIFA.
Cada equip consisteix d'un màxim d'onze jugadors (excloent als suplents), un dels quals ha de ser el porter. Les regles de la competició poden establir un nombre mínim de jugadors requerits per constituir un equip, que generalment és de set. El porter és l'únic jugador a qui se li permet jugar la pilota amb les mans o els braços, però només dins de l'àrea de penal situada davant de la seva pròpia porteria. Encara que hi ha diverses posicions en les quals l'entrenador pot situar els jugadors de camp (tots menys el porter), aquestes tàctiques i estratègies no estan definides ni requerides per les regles.
Quant a l'equipament bàsic, els jugadors han de vestir samarreta, pantalons curts, mitjons, botes i canyelleres. Està prohibit vestir o utilitzar qualsevol objecte que sigui perillós per a ells mateixos o un altre jugador (incloent joies o rellotges). El porter ha de vestir amb roba que es distingeixi fàcilment de la que porten la resta de jugadors i els àrbitres.
Un determinat nombre de jugadors pot ser reemplaçat per suplents durant el transcurs del joc. El nombre màxim de substitucions permeses en la majoria de les lligues nacionals i internacionals és de tres jugadors, encara que aquest nombre pot variar en altres lligues o en partits amistosos. Les raons comunes per a la substitució inclouen lesions, cansament, poca efectivitat, canvi tàctic o com a forma de perdre temps al final del partit. En els partits d'adults normals, un jugador que ha estat substituït no pot tornar al partit.
El joc està controlat per un àrbitre, que té "completa autoritat per aplicar les Regles del Joc en connexió amb el partit per al qual ha estat assignat" (Regla 5), ​​i les seves decisions són definitives. L'àrbitre està assistit per dos assistents. En molts partits d'alt nivell hi ha també un quart àrbitre (ia la Copa del Món un cinquè), que assisteix a l'àrbitre i pot reemplaçar qualsevol dels col·legiats si cal.
Les normes del camp són: no s'ha d'insultar l'àrbitre, i si insultes l'àrbitre, hi ha conseqüències greus: et poden fer fora de l'equip.

Recollit per: Ivan i Mahamadou, 3r

Comentaris

Entrades populars